Kulinarinio paveldo lobynas: totorių virtuvė „Gyvuosiuose viduramžiuose

Birželio 21–22 dienomis Trakų istorijos muziejaus pilyje vyko tarptautinis gyvosios istorijos festivalis „Gyvieji viduramžiai“, jau daugelį metų pritraukiantis istorijos, amatų bei kulinarinio paveldo gerbėjus.

Šių metų renginyje dalyvavo ir asociacija „Totoriškas skonis“, kur pristatė autentišką totorių kulinarinį paveldą. Lankytojai galėjo susipažinti su tradiciniais patiekalais, jų istorija bei kultūrine reikšme, atrasti unikalius totorių virtuvės skonius, išlaikytus per šimtmečius.

Festivalio metu netrūko ne tik viduramžių amatų, karybos demonstracijų ir muzikos, bet ir įvairių skonių įvairovės – totoriška virtuvė tapo ypatinga šventės dalimi, sulaukusia smalsumo tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio svečių.

Dalintis